torstai 10. joulukuuta 2015

Lähtökuopissa.

Vuosi sitten kolme sosionomiopiskelijaa Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta päättivät astua mukavuusalueidensa ulkopuolelle ja suorittaa vielä tuolloin kaukana tulevaisuudessa häämöttävän toisen työharjoittelunsa ulkomailla. Kohteen valinnassa heidän mielessään oli paikka, jossa arki olisi jotain aivan muuta, kuin mihin koto-Suomessa oli totuttu. Myös rikas kulttuuri ja "once in a lifetime" -ajatus ohjasi katsetta aina vain kauemmas Euroopasta. Ulkomaille sijoittuvien harjoitteluiden vastaava opettaja, KyAMKin Harri Mäkinen, väläytteli ideaa Tansaniasta, jossa sosiaalialan harjoittelupaikat olisivat järestään hyvin erilaisia, kuin mitä Suomessa ikinä voisi kokea. Hetken pohdinnan jälkeen kohteesta lyötiin kättä päälle, ja ensimmäiset sähköpostit päiväntasaajalle lähetettiin.

Harjoitteluun lähdettiin Tanzania Volunteers -yrityksen kautta. joka järjestää vapaaehtoistyötä sekä opiskelija- ja opettajavaihtoja ympäri Tansaniaa. Yrityksen kautta saatiin hoidettua majoitus sekä harjoittelupaikat sopimuksineen. Yrityksen suomalainen vahvistus, Jenni Salmen, toimi upeana tukena ja tietolähteenä opiskelijoiden lähettäessä hermostuneita sähköposteja pitkin kevättä ja kesää liittyen lähtöön, joka jo läheni päivä kerrallaan,

Nyt matkalaukut on pakattu, passit uusittu, runsas rokotusohjelma suoritettu ja valtaosa tärkeistä ihmisistä väliaikaisesti hyvästelty. Sunnuntaina klo 07:00 kone lähtee Helsinki-Vantaan lentokentältä Amsterdamin kautta matkaan kohteenaan Kilimanjaro International Airport. Pimeä ja kylmä talvi vaihtuu kuumuuteen, eksotiikkaan ja uusiin kokemuksiin. Suomeen palataan 14.3.2016, kun aurinko alkaa taas näyttäytymään myös Pohjolassa.

Tämä blogi kertoo kolmikkomme matkasta päiväntasaajalle, siellä työskentelystä sekä sopeutumisesta paikalliseen arkeen, Tänä vuonna jouluumme ei kuulu notkuvat juhlaruokapöydät, läheisten kanssa oleilu, joululaulut tai -lahjat. Tänä vuonna joulu vietetään Moshin kaupungin liepeiltä nousevan Kilimanjaron katveessa Tansanian auringon alla.

Tervetuloa matkaamme, seikkailu alkaa tästä! 

Ps. tarkalleen ottaen matkamme kestää 92 yötä, mutta tasakympit kuulostivat ja näyttivät otsikon kannalta paremmalta.


Kaikki Disney-leffoja katselleet tietää, mikä on
homman nimi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti